28 Temmuz 2014 Pazartesi

Yargılar, Vizyon, Misyon ve Özdeğerler; Vs Üzerine Haberlerden Bir Derleme...


2011 ve 2014 internet haberlerinden alıntılar:

Birinci vaka örneği; haber 1 ve haber 2;

1-) Haber: 04/04/2011

"Alıntı:

TER: Önyargılarımızdan biri: Erdoğan, CB olmak istiyor!
Yorum / 04/04/2011
Erdoğan'ın, 'Bu dönemden sonra bir dönem mola vereceğiz' demesi de 'Cumhurbaşkanı olmak istiyor' önyargısını kıramadı.
Altı yıldır, siyasal düşün dünyamızın parametrelerinden biri şu olmuştur: AK Parti Başkanı Cumhurbaşkanı (CB) olmak istiyor! CHP Genel Başkanı Baykal, Mayıs 2007’de görev süresini tamamlayacak CB Sezer yerine seçimin, o günkü Meclis tarafından yapılmamasını istiyordu. Onun görüşü, 2007 Kasımı’nda yapılacak seçimin, Mart, Nisan 2007’ye çekilmesiydi; erken seçimde AK Parti’nin, istediği gibi CB seçtirecek sonuç alamayacağını düşünüyor ve bunları açıklamaktan çekinmiyordu. (F.Bila, 13.06.2005, Milliyet). 
 
Yerleşen önyargı
O günlerden günümüze kadar, siyasal olayları yargılayan hemen herkes, Erdoğan’ın bütün yaptıklarını, CB olmak isteğiyle düşünmüş, irdelemiş ve açıklamışlardır. O zaman YÖK Başkanı olan Sayın Teziç bile, “Erdoğan’ın CB olma isteği” önyargısını, CB seçimi için toplanacak Meclis birleşiminin en az 367 milletvekili hazır bulunarak açılabileceğini savunacak kadar ilgili ilgisiz her konuya taşıyabilmiştir.
Başta anayasa değişikliği önerileri olmak üzere, AK Parti’nin ilgilendiği her konu, bu önyargıyla ele alınmıştır. Halkoyu tartışmalarının tamamını, Erdoğan’ın CB olma isteği önyargısı biçimlendirdi.
AK Parti taraftarları da övünerek ve haklı bularak ama adamın ne istediğini düşünmeden, onun CB olmak istediğine inanmışlar ve desteklemişlerdir.
İnisiyatifi bırakması için neden var mıydı?
Başlangıçta; “Erdoğan’ın bugünkü anayasa içinde CB’na seçilip, aktif siyasal hayatı bırakmasının” anlamlı olmadığını yazmıştım (14.06.2005).
Sonra bu günlere kadar, 60 yaşına gelmemiş bir siyaset adamının, iyi kötü önemli değişiklikler gerçekleştirmek isteyen Erdoğan’ın, anayasa başkanlık sistemine uygun biçimde değiştirilmeden CB olmak istemeyeceğini anlatmaya çalıştım. 
 
Önyargıların kırılması zor
Erdoğan’ın CB isteği önyargısının yerleşikliğini, Londra dönüşünde Başbakan’ın gazetecilere söylediklerini de kıramamış olduğu anlaşılıyor. Erdoğan’ın, “Bu dönemden sonra bir dönem mola vereceğiz” demesi de “Sonrasında devam edeceğiz. Ama bakarsınız mola hoşumuza gider tamamen bırakırız; çekilip biz böyle sadece danışmanlık verelim diyebiliriz” sözleri de yetmedi.
Dünkü yazısında, Başbakan’ın söylediklerinden ‘hiçbir şey anlamadığını’ yazan değerli yazar Fatih Altaylı, ‘ne demek istediğini sormayan’ gazetecileri kınıyor. 2014’te CB seçimi var, nasıl dinlenecek demeye getiriyor! Bu kadar deneyimli yazar, 2015’te bırakacağını bir türlü anlayamıyor!
Önce anla
Sayın Tınaz Titiz son okuduğum yazısını şöyle bitiriyordu: “Şöyle bir sloganı her yere asmak ne iyi olurdu: Önce anla!” *
Başbakan’ın 2009 yılından beri söylediklerini önce anlamaya çalışalım. Bütün söylediklerine karşın, kalır mı? Yine kendi sözleriyle cevaplayalım: “Biz öyle adamlardan değiliz”! "
2-) Haber: 23/04/2014

"Alıntı: 

TER: Türkiye felakete gidiyor

CNN TÜRK 'te Cüneyt Özdemir 'in sunduğu 5N1K programına konuk olan Radikal gazetesi yazarı ve KONDA Araştırma Şirketi'nin sahibi Tarhan Erdem, " Türkiye felakete gidiyor" dedi.
Cüneyt Özdemir'e konuşan Tarhan Erdem, "Başbakan, Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Ve bununla iktidarını muhafaza edeceğini sanıyor. Bununla iktidar muhafaza edilmez. Ben şimdi söyleyeceğim, başka şeyler anlatılacak. Bu manada söylemiyorum. Ama bir felakete gidiyor Türkiye. Ben bu yaşta bunu söylüyorum, neden gençler söylemiyor bilmiyorum. Gençlerin de söylememesini mazur görüyorum. Bildiğim, inandığım bir şeyi söylemezlik edebilir miyim?" diye konuştu. (cnntürk.com)" 

İkinci vaka örneği:
3-) Haber: 27/08/2014
"Alıntı:
AMA: DOĞAÜSTÜ GÜÇLERİM VAR
Siz, sizden şikâyetçi olan kadınlarla, “Herhangi bir seksüel ilişkim olmadı” diyorsunuz. Siz de orada doğru söylemiyorsunuz...
-Duygusal bir bağ vardı. Ama öteki şeylere girmek istemiyorum. Seks, benim için yaşam amacı değil, olursa da olur, olmazsa da olmaz. Ben 100 sene bir kadınla sevişmeyeyim, eksiklik hissetmem. 100 sene bir kadınla yatmasam da olur. Yoganın verdiği bir güç bu. Günümüz insanı, cinsel dürtüye yenik düşüyor. Ben öyle değilim.


Üçüncü vaka örneği:
4-) Haber: 27/08/2014
"Alıntı:
AHA: Bu nedenle şakayla karışık şunu düşünürüm zaman zaman: Bir erkek borderline tipi bir kadınla ilişki yaşamamışsa çok şey kaybetmiş demektir. Ama ikinci kez yaşamaya kalkarsa salaktır."


Rev.1

Dördüncü vaka örneği; 09.05.2016 
"Alıntı: http://www.beyaznokta.org.tr/oku.php?id=660

FEC: "Jane Goodall'dan... Mahatma Gandi: Dünya ihtiyaçlara yetecek olanı karşılar, hırsları karşılamaya yetecek olanı değil!"
resim

İdeallerinin peşinden gitmek ve “yuva (dünya)” üzerine.. 
 5-) Haber: 11/06/2013
2013'den bir HABER: "Orman katliamı"

Kaynak: http://www.timeturk.com/tr/2013/06/11/gezi-parki-ni-birak-eczacibasi-ormanada-ya-bak.html

Ve Eylül 2012; Ormanada ev fiyatları 450 BİN DOLAR'dan başlıyor!!

FEC, benim de gönüllüsü olduğum; misyon, vizyon ve özdeğerlerini gönülden benimsediğim  bir derneğin üyesidir! http://www.beyaznokta.org.tr/vizyon_misyon_degerler

Not: Alıntı alınan kişilerin isimleri, isimlerinin ilk ilk, soyadlarının da ilk iki harfleri alınarak kısaltılmıştır; TER, AMA, AHA, FEC

2 yorum:

  1. http://www.hayricem.com/2015/04/8041/

    YanıtlaSil
  2. 2013'de FEC: "Türkiye’nin doğasını tehdit eden Tabiat Kanunu tamamen geri çekilsin!" ve "Artvin'in Doğası"nı korumak için düzenlenen imza kampanyalarına destek verebiliyor!

    YanıtlaSil