30 Haziran 2016 Perşembe

İnsanlığın ortak ÖZNİYET, VİZYON ve ÖZDEĞERLERİ konusu?

Bir arkadaşımın sorusu: Nasıl oluyor da tüm Dünya bir terör örgütünü ortadan kaldıramıyor? 



Silah vbg YOKETME türü teknolojiler artık doğrudan SAVAŞLARDAN çok / önce TERÖR ÖRGÜTLERİ ARACILIĞI İLE DENENİYOR da diyebiliriz. BEYNİ YIKANMIŞ, İRDELEMEKTEN KORKAN, BİLİME VE BİLİMSEL DÜŞÜNCEYE KARŞı ama BİLİMİN SADECE SONUÇLARINDAN BİRİ OLAN TEKNOLOJİ KULLANIMINA ÇILGINCA BİAT EDEN İNSANLARIN YOĞUNLAŞTIĞI COĞRAFYALAR DA CANLI LABORATUVAR gibi. ANCAK; atlanan başka ÇOK PEK çoookk durum var! GERÇEK: Bu ATEŞin büyüdükçe herkesi yakabileceği DÜNYACA GÖRÜLEBİLECEK Mİ?

Dünyada bu kadar eşitsizliğin; AÇLIK ve AŞIRI TOKLUK YELPAZESİNDE vbg bu kadar çok ucun varolmasının ÇÖZÜMÜNE KAÇ KİŞİ AKLINI YORMAKTA, ÇABASINI, her türlü GÜCÜNÜ katkı olarak verebilmekte???

Oğuz - Şükran Demiralp, 30 Haziran 2016


REV.2 , 2014 yılı verilerine göre TEMİZ SUya erişim: ".. dünya genelinde 768 milyon insanın temiz su kaynaklarına erişimi bulunmuyor." 

 " Akıllı telefonlarımız her an elimizin altında yer alırken UNICEF verilerine göre dünya genelinde 768 milyon insanın temiz su kaynaklarına erişimi bulunmuyor. 
UNICEF, Tap Project adı verilen projesi ile akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarını kullanmadıkları her 10 dakika için bir çocuğun bir günlük su ihtiyacını karşılıyor. 
Projeye katılmak için kullanıcıların internet tarayıcı sayfasınauniceftapproject.org yazarak uygulamayı çalıştırmaları ve telefonlarını kullanmayı bırakmaları gerekiyor. Projenin sponsoru Giorgio Armani, projeye dahil olan kullanıcıların her on dakikalık telefonsuzlukları için UNICEF’e bağış yapıyor." 


REV 3. Alıntı; Nasıl yaşamalıyım?
"Sosyo-ekonomik-kültürel bakımdan gelişmiş toplumlarda da şiddetin bulunmadığı söylenemez. Bu toplumlarda gerçek sorun daha güçlü bir şiddettir; refahın, bolluğun, rahatın yarattığı şiddettir, amaçsız ve nedensiz şiddettir, zevk olsun diye yaratılan şiddettir: Jean Baudrillard bunu bir tür gelişmiş ülke hastalığı olarak niteler
Uygarlık yarattığı teknoloji ile şiddetin de kaynağı oluyorsa, İnsanın arzu ettiği bolluk ve gönenç içinde yaşama bile İnsanı şiddete götürüyorsa ne yapacağız? Sorun şiddette olamaz, sorunun yanıtını yaşama biçimimizde aramamız gerekiyor.
Soru insanın en temel sorusuna geri gitmek zorundadır. Nasıl Yaşamalıyım? Yaşamamı neye göre düzenlemeliyim?
Parlak - Görkemli, ama en karanlık, en kanlı dönem
Tarihi boyunca insan bu soruyla uğraştı. İnsanlığın en parlak, en görkemli dönemleri en kanlı, en karanlık zamanların hazırlayıcısı oldu. Bu paradigmanın hilesiydi ve bize en yakın, en görkemli örneği bu gün bile sık sık kendisine geri gittiğimiz Aydınlanma çağıydı. Bu çağda tehlikeyi görenlerden birine, J.J. Rousseau’ya göre, Uygarlık kötü değildi. Fakat İnsanlar olabilecek en kötü uygarlığı yaratmışlardı. İnsan başka uygarlık biçimleri ya da başka yaşama biçimleri yaratabilir ve orada kendine yaraşan biçimde yaşayabilirdi.
Yeni bir yaşama biçimini yaratmakNasıl yaşamalıyım, sorusuna yeni bir yanıt denemesidir. Günümüzde Siyaset Felsefesinin üzerinde çok çalışılan bir sorun alanı olması, ahlakla çalışmalarının yoğunlaşarak artması hep yeni bir yaşama biçimine duyulan sıkıntıdan kaynaklanmaktadır." Kaynak: http://www.herkesebilimteknoloji.com/haberler/toplum/insan-siddetli-varlik-yaratabilecegimiz-en-kotu-uygarliktayiz-2

1 yorum:

  1. Güney Doğu ve Güneyde biribirleri ile çatışan vs iki farklı teror örgütünün ortak amaç (Suriye)'ye karşı birleştikleri haberi?
    "Solcu gençler IŞiD'le savaşta ölürken IŞİD ile PYD anlaştı
    Orgeneral Sergey Surovikin, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun ve Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) IŞİD liderleriyle anlaşmaya vardığını açıkladı.." 09-06-2017 Kaynak: http://odatv.com/suriyedeki-kritik-anlasmayi-rus-komutan-acikladi-0906171200.html

    YanıtlaSil