18 Mart 2020 Çarşamba

COV-19; Yeni Tip Korona Virüs Nereden Geldi?

2007: "SARS'IN YENİDEN ORTAYA ÇIKIŞINA HAZIR OLMALIDIR?

Tıp ve bilim topluluğu, çevrimiçi olarak mevcut 4.000'den fazla yayının da gösterdiği gibi, SARS'ı kısa sürede anlama ve kontrol etme konusunda muhteşem çabalar gösterdi. Bu başarılara rağmen, bu virüsün fiziksel stabilitesinin ve bulaşabilirliğinin moleküler temeli, insanlarda hastalık patogenezinin moleküler ve immünolojik temeli, erken veya şifreli SARS vakaları için tarama testleri, hasta bakımı için kusursuz enfeksiyon kontrol prosedürleri açısından hala boşluklar vardır. , etkili antiviraller veya antiviral kombinasyonlar, geç sunum yapan kişiler için immünomodülatör ajanların yararlılığı, bağışıklık artışı olmayan etkili bir aşı ve salgının başlangıcında virüsü piyasadaki kafesli mültecilere ileten hemen hayvan konakçı. Koronavirüslerin yeni genotiplere ve salgınlara yol açabilecek genetik rekombinasyona (375) maruz kaldığı iyi bilinmektedir. Güney Çin'deki egzotik memelileri yemek kültürüyle birlikte, at nalı yarasalarında büyük bir SARS-CoV benzeri virüs rezervuarı bulunması bir zaman bombasıdır. SARS ve diğer yeni virüslerin hayvanlardan veya laboratuvarlardan yeniden ortaya çıkma olasılığı ve dolayısıyla hazırlıklı olma ihtiyacı göz ardı edilmemelidir.  


TEŞEKKÜR
Bu derleme, ortaya çıkan enfeksiyonlar konusundaki araştırmalara cömert desteği için merhum Henry Fok'a adanmıştır.

Hui Hoy ve Hui Ming, Richard Y. H. Yu ve ailesi, HKU Özel Araştırma Başarı Ödülü ve Croucher Kıdemli Tıbbi Araştırma Bursu 2006-2007'den araştırma fonu olduğunu kabul ediyoruz.


Filogenetik ağacın hazırlanmasında yaptığı yardım için Huang Yi'nin yardımını da kabul ediyoruz."


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2176051/ 

SORULAR:

(1) Bu çalışma "Çıkar Çelişkisi" içerir mi? İçerir; çalışma bağımsız değil, fonlaması 'Henry Fok' isimli bir kişi vd tarafından yapılmış ve fonlamayı yapanlara TEŞEKKÜR de edilmiş. 


(2) Henry Fok kim? Henry Fok Ying Tung (1923 -2006)  Hong Kong'lu bir  iş adamıydı. 


https://www.forbes.com/lists/2006/10/SZFW.html:
"Emlak geliştiricisi Kore Savaşı sırasında Çin'e mal kaçakçılığı yapmaya başladı; 1960'larda Stanley Ho'nun Makao'daki bir oyun lisansı teklifini finanse etti. Bugün Ho tarafından işletilen Sociedade de Jogos de Macau'daki hissesi en az 3 milyar dolar değerinde. 1993 yılında bir zamanlar ıssız olan Nansha adasında bir teknoloji parkı geliştirmeye başladı; on yıldan fazla bir süre sonra hala Guangzhou ve Hong Kong arasında bir sanayi merkezi kurmaya çalışıyoruz. Temmuz ayında Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne 100 milyon dolar bağışta bulundu.

Milyarderlerin Konutlara Göre Dağılımı;

Diskin çapı servet boyutunu yansıtır. Kırmızı disk Henry Fok'u gösteriyor.
" (3) 2020: Dünya hazırlıklı mıydı? Dünyanın neye hazırlıklı olduğunu bilemiyoruz? Görünen, hazırlıklı değildi?

Derleyen: A.Şükran Demiralp, 18 Mart 2020 


Çeviri: Google

Güncelleme: Semih Tareen beye çok teşekkür ederim. Yorumu bugün (12 Eylül 2020) gördüm ve ekliyorum: 

"Semih Tareen @virusfantom; Virolog hatırlatması: İnsanları enfekte eden en az 7 tip koronavirüsü var. COVİD19’a sebep olan SARSCOV2 yedincisi. 2012’de MERS, 2002’de SARS salgınları oldu. 

Bunlar dışında her sene dolaşan ve soğuk algınlığına sebep olan 4 tip koronavirüsü var. İsimleri: 229E, OC43, NL63, HKU1
ÖS 5:41 · 22 Tem 2020" 

2 yorum:

  1. "Semih Tareen
    @virusfantom
    Virolog hatırlatması: insanları enfekte eden en az 7 tip koronavirüsü var. COVİD19’a sebep olan SARSCOV2 yedincisi. 2012’de MERS, 2002’de SARS salgınları oldu. Bunlar dışında her sene dolaşan ve soğuk algınlığına sebep olan 4 tip koronavirüsü var. İsimleri: 229E, OC43, NL63, HKU1
    ÖS 5:41 · 22 Tem 2020"
    https://twitter.com/virusfantom/status/1285948140214841344

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih bey, ilginiz için çok teşekkür ederim. Geç görmüş olduğum için de özür dilerim. Yorumunuzdaki bilgiyi, linkle birlikte yukarıya da ekledim. Linkteki yorumlar ve yanıtlarınız da çok aydınlatıcı. Sağolunuz. Saygılarımla.

      Sil